Protectia muncii

Securitatea ta de maine

Impactul stresului locului de muncă și satisfacția locului de muncă asupra productivității forței de muncă într-o industrie petrochimică iraniană

Abstract
fundal

Stresul locului de muncă și satisfacția profesională sunt factori importanți care afectează productivitatea forței de muncă Acest studiu a fost realizat pentru a investiga stresul de la locul de muncă, satisfacția profesională și nivelul de productivitate a forței de muncă, pentru a examina efectele stresului la locul de muncă și satisfacția profesională asupra productivității forței de muncă și pentru a identifica factorii asociați cu scăderea productivității în rândul angajaților unei industrii petrochimice iraniene.
metode

În acest studiu, au participat 125 de angajați selectați aleatoriu ai unei companii petrochimice iraniene. Datele au fost colectate utilizând chestionarul demografic, chestionarul de stres ocupațional Osipow pentru a investiga nivelul stresului la locul de muncă, indexul descriptiv al locului de muncă pentru a examina satisfacția locului de muncă și chestionarul Hersey și Goldsmith pentru a investiga productivitatea populației studiate.
Rezultate

Nivelul de stres al muncii perceput de angajați și de satisfacția profesională au fost moderate și moderate. De asemenea, productivitatea lor a fost evaluată ca fiind moderată. Deși raportul dintre stresul locului de muncă și indicii de productivitate nu a fost statistic semnificativ, corelația pozitivă dintre satisfacția profesională și indicii de productivitate a fost statistic semnificativă. Modelarea regresiei a demonstrat că productivitatea a fost semnificativ asociată cu programul de schimbare, a doua și a treia dimensiune a stresului locului de muncă (insuficiența rolului și ambiguitatea rolului) și a doua dimensiune a satisfacției locului de muncă (supravegherea).
Concluzie

Sunt necesare măsuri corective pentru îmbunătățirea sistemului de lucru în schimburi. “Rolul insuficienței” și “ambiguitatea rolului” ar trebui îmbunătățite, iar sprijinul pentru supraveghetor trebuie să fie sporit pentru a reduce stresul locurilor de muncă și pentru a spori satisfacția profesională și productivitatea.

Categories
Uncategorized

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!