Protectia muncii

Securitatea ta de maine

Protectia muncii – ochii la locul de muncă!

Leziunile oculare sunt foarte frecvente la locul de muncă iar protectia muncii trebuie sa acopere si acest risc major. Accidentele și vătămările la ochi la locul de muncă includ stropi chimice și grasimi, arsuri cu aburi, expunere la radiații ultraviolete și bucăți de lemn sau metal care zboară. Deteriorarea severă a ochiului este adesea cauzată de tăieturi reale și zgârieturi la nivelul ochiului.
Pe lângă leziunile grave ale ochilor, unii lucrători pot fi, de asemenea, expuși riscului de a dezvolta boli datorate expunerii la ochi. Unele boli infecțioase pot fi transmise prin membranele mucoase ale ochiului. Expunerea directă la stropi de sânge, picăturile respiratorii la tuse sau la atingerea ochilor cu degete contaminate sau alte obiecte sunt deseori vinovate. Vestea bună este că experții în domeniul siguranței și medicii de ochi cred că protecția ochilor poate diminua gravitatea leziunilor oculare și, în unele cazuri, chiar le poate preveni.

De ce apar leziuni oculare la locul de muncă si riscuri protectia muncii.
Persoanele aflate la locul de muncă au, de obicei, leziuni oculare din două motive principale: nu purtând protecție oculară sau purtând o protecție greșită a ochilor. Un studiu al Biroului de Statistică a Muncii a stabilit că aproape trei din cinci lucrători care au suferit leziuni oculare nu aveau protecție oculară în momentul accidentului. În majoritatea acestor cazuri, muncitorii credeau că protecția ochilor nu era necesară pentru sarcina în care au fost implicați. Administrația pentru Securitate și Sănătate Ocupațională (OSHA) cere ca lucrătorii să folosească protecția ochilor și a feței în orice moment dacă există o probabilitate rezonabilă de un prejudiciu care ar putea fi prevenit. Trebuie să se utilizeze ochelari de protecție personal, inclusiv ochelari de protecție, aparate de protecție a feței, ochelari de protecție sau respiratori cu fața în față atunci când există un pericol pentru ochi. Protecția adecvată a ochilor depinde de tipul de pericol, de condițiile expunerii și de nevoile individuale de vedere.

Potențiale riscuri oculare la locul de muncă
Ori de câte ori există un risc pentru vătămarea ochilor la locul de muncă, trebuie să se utilizeze o protecție corespunzătoare a ochilor. Rețineți că unele locuri de muncă pot include mai mult de un pericol potențial pentru ochi. Protecția este necesară dacă există vreunul dintre următoarele pericole oculare:

Proiectile obiecte: praf, beton, metal, lemn, etc.
Produse chimice: stropi și vapori
Radiații: lumină vizibilă, radiații ultraviolete, radiații termice sau infraroșii și lasere
Agenți patogeni din sânge: hepatită sau HIV din sânge și din fluidele corporale

Unele locuri de muncă prezintă mai mult un pericol de viziune decât altele. Următoarele ocupații au un risc ridicat de a susține leziunile oculare:

constructie
dulgherie
de fabricație
minerit
electric
reparații auto
instalatii sanitare
sudare
întreținere

Viziunea este cea mai prețioasă dintre simțurile noastre. Protecția ochilor prin protectia muncii și a vederii la locul de muncă este extrem de importantă. Cu toate acestea, pentru a asigura o protecție adecvată, ochelarii de protecție trebuie să se potrivească corespunzător. În plus, dispozitivele de protecție a ochilor trebuie să fie păstrate în stare de funcționare adecvată. Lentilele de siguranță șterse sau murdare reduc adesea vederea și provoacă strălucirea. Aceste condiții pot contribui la accidente. Nu uitați să verificați frecvent ochelarii de protecție și să înlocuiți ochelari sau ochelari defecți sau vechi atunci când este necesar si sa folosesti ochelari de protectia muncii. Utilizarea ochelarilor de protecție adecvate vă poate ajuta să vă protejați de orice tip de pericol pentru ochi la locul de muncă. Dacă suferiți o vătămare cauzată de ochi la locul de muncă, solicitați asistență medicală cât mai curând posibil. Dacă aveți durere în ochi, vedere încețoșată sau pierderea oricărei viziuni, atenția imediată este extrem de importantă. O atenție medicală imediată ar putea ajuta la reducerea daunelor sau chiar la salvarea vederii.

Cum să preveniți problemele din spate la locul de muncă – securitatea muncii

Cu greu îți poți permite să renunți la probleme care interferează cu munca. Deoarece programele de lucru pot fi afectate în mod negativ de incapacități fizice cauzate de probleme de spate continue, este bine să căutați modalități de a preveni sau de a atenua durerea din spate prin masuri de securitatea muncii. În cazul unor afecțiuni medicale nespecificate, durerile de spate ar putea fi probabil rezultatul unei combinații de factori printre care si conditiile deficitare de securitatea muncii Acestea pot varia de la probleme genetice la stilul de viață. Anumite locuri de muncă sedentare sunt, de asemenea, cunoscute pentru a agrava spatele. Durerile de spate pot face dificilă concentrarea asupra locului de muncă la îndemână, dar depunerea eforturilor pentru a afla ce declanșează problemele de spate la locul de muncă vă poate ajuta să o evitați. Indiferent dacă este vorba de o durere plictisitoare sau de o senzație de vibrație, aceasta vă poate împiedica ritmul de lucru, făcând astfel o mică cercetare va merge mult în a vă ajuta pe calea spre recuperare.

În plus, multe ocupații, cum ar fi asistența medicală, care necesită poziții ciudate și în mod frecvent îndoite, fac, de asemenea, cerințe semnificative pe spate. Chiar și așa, munca de birou de rutină poate provoca în continuare dificultăți în spate. Iată câteva sugestii pentru a ajuta la evitarea durerii de spate prin înțelegerea a ceea ce le provoacă și concentrându-se pe prevenire.

Factorii principali de muncă asociați cu durerea din spate exercită o forță prea mare, mișcări fizice repetitive, stări de corp incomplete și chiar presiuni mentale sau stres, ceea ce duce la tensiunea musculară.

Dacă nu există o problemă medicală directă, atunci durerile de spate sunt, de obicei, din cauza lipsei de exerciții – este întotdeauna mai bine să rămână în formă. Dacă problema persistă în ciuda exercițiilor fizice, atunci trebuie să luați în considerare căutarea cauzei. De exemplu, ar putea fi un scaun greșit, o înălțime incorectă a unei mese sau o postură greșită continuă.

Amintiți-vă, chiar dacă aveți un loc de muncă care necesită activitate continuă, nu este o alternativă la exercițiu. Trebuie să includeți în mod regulat un echilibru de antrenamente cardiovasculare și antrenament muscular în programul dvs. de exerciții pentru a vă ajuta să vă păstrați spatele în stare sănătoasă. De asemenea, trebuie să vă țineți sub control greutatea. Greutatea corespunzătoare pe înălțime ajută la minimizarea stresului pe spate.

Anumite exerciții de întărire și întindere care se concentrează pe tonifierea musculaturii spatelui sunt foarte utile pentru prevenirea durerilor de spate. Astfel de exerciții de întărire vă ajută atât la nivelul musculaturii spate cât și la nivelul coloanei inferioare. Mușchii puternici și flexibili păstrează întărirea spatelui și sănătoși. De asemenea, trebuie să acordați o atenție corespunzătoare posturii. Poziția necorespunzătoare afectează întotdeauna partea din spate. Posibilitatea de a vă supune pozițiile naturale ale corpului provoacă oboseală musculară. Puteți aproape întotdeauna să vă păstrați înapoi musculatura în ordine bună doar prin menținerea unui echilibru echilibrat al corpului. În cele din urmă, dacă aveți ceva stresant care cântărește în mintea ta, atunci trebuie să o adresați imediat. Fiind sub stres mentale constante cauzeaza muschii tai. Cu cât aveți mai mult stres, cu atât vă scade toleranța la durere – reduceți la minimum sursele de stres și dezvoltați mecanisme de coping.

Comitet ssm

Siguranța la locul de muncă este o prioritate importantă pentru toți angajatorii responsabili. Pentru multe companii, existența unui comitet ssm este o modalitate excelentă de a identifica potențialele probleme de siguranță și de a le aborda eficient. În cele mai multe situații, un comitet de siguranță va fi angajat și condus de angajați din întreaga unitate, mai degrabă decât să fie alcătuit din cei din echipa de conducere.
Sprijin din partea echipei de management

Atunci când începeți un comitet de securitate la locul de muncă, este absolut esențial să aveți un sprijin puternic din partea echipelor de conducere. În cazul în care comitetul de siguranță nu are acest sprijin, aceștia nu vor putea să implementeze niciuna dintre schimbările sau îmbunătățirile pe care le au. Multe eforturi de îmbunătățire a siguranței vor necesita bani și alte resurse pentru punerea în practică, ceea ce va necesita sprijinul conducerii companiilor.
Membrii de pe tot parcursul Facilității

Ori de câte ori se organizează întâlniri de orice tip, poate fi un pericol ca ele să fie neproductive. Acest lucru este valabil mai ales când întâlnirile sunt programate în mod regulat ca cele pentru un comitet de siguranță. Pentru a combate această problemă, comitetul pentru siguranță ar trebui să aibă întotdeauna o agendă înainte de începerea reuniunilor. Acest lucru va ajuta pe toți să se concentreze și să lucreze spre obiectivele comune.

Atunci când planificarea și organizarea nu sunt bune pentru reuniunile comitetului de siguranță, este puțin probabil ca acestea să fie productive. Acest lucru limitează foarte mult cât de mult pot face îmbunătățiri în cadrul facilității și va duce adesea la pierderea sprijinului din partea echipei manageriale.
Concentrați-vă pe îmbunătățire – nu pe perfecțiune

Sărbătoriți succesele

Ori de câte ori se formează un comitet ssm la un loc de muncă, vor exista unii care consideră că este o pierdere de timp și de resurse. Acesta este motivul pentru care este important să se asigure că toate îmbunătățirile de siguranță care sunt făcute ar trebui să fie celebre, astfel încât toată lumea să poată vedea beneficiul.

Pentru a celebra succesul în mod corespunzător, comisia trebuie să aibă informații măsurabile care au fost adunate pentru a demonstra că eforturile lor au avut succes. Acest lucru presupune ca comisia să adune informații de bază despre cum sunt lucrurile atunci când încep un nou proiect și apoi să adune informații despre rezultate pentru o perioadă determinată de timp după finalizarea proiectului.

Dacă o instituție lucrează pentru punerea în aplicare a unui comitet ssm pentru prima dată sau care încearcă să formalizeze și să îmbunătățească o comisie existentă, este important să se asigure că aceasta se realizează în mod corespunzător. Un comitet de siguranță care funcționează bine poate oferi îmbunătățiri excepționale care pot salva vieți.

Impactul roboticii asupra ocupării și motivării angajaților din sectorul serviciilor, cu referire specială la asistența medicală

Economia este ridicată de noul concept de robotică, dar nu putem fi siguri de toate avantajele posibile. În acest stadiu incipient, devine important să se identifice posibilele beneficii / limitări asociate cu robotica, astfel încât pozițiile să poată fi capitalizate, stabilite și dezvoltate în continuare pentru angajarea și motivarea angajaților din sectorul sănătății, pentru economia globală dezvoltare. De asemenea, negative ar trebui studiate și atenuate. metode Acest studiu este o cercetare exploratorie, bazată pe date secundare, cum ar fi cărți pe teme legate de robotică, site-uri web, site-uri publice ale departamentelor pentru date și statistici, reviste, ziare și reviste, site-uri web ale furnizorilor de servicii medicale și materiale tipărite diferite broșuri etc.). Rezultate Impactul roboticii are atât efecte pozitive, cât și negative asupra ocupării forței de muncă și motivației angajaților din sectorul comerțului cu amănuntul. Până în prezent, nu sa efectuat nici o cercetare substanțială în robotică, mai ales în sectorul sănătății. Concluzie Înlocuirea angajaților cu roboți este o alegere inevitabilă pentru organizațiile din sectorul serviciilor, mai ales în sectorul sănătății din cauza mediilor de lucru provocatoare și uneori nesănătoase, dar, în același timp, cercetătorii propun să se facă într-o manieră care ajută la îmbunătățirea ocupării forței de muncă și a motivării angajaților din acest sector.

Worker Safety nu este la fel de bun ca mașinile sale

Producția de automobile  a înregistrat numere solide în ultimii ani. Potrivit Auto Alliance, vânzările din 2014 în Statele Unite au fost “la un nivel de opt ani”, cu 7,7 milioane de autoturisme vândute, continuând o tendință de cinci ani de creștere a vânzărilor. Optimismul este ridicat, deoarece “dacă livrările în anul 2015 bate în 2014, pe care se preconizează că le vor face, ar fi pentru prima oară în peste opt decenii record că vânzările au crescut șase ani consecutivi”. Vesti bune pentru economie. Veste bună pentru producătorii de automobile. Veste bună pentru cei peste 114.000 de lucrători din industrie. Cu un salariu mediu în 2013 în acest sector de 82.959 dolari și fără viziune la capăt, ce nu-i place? Problema este că leziunile și bolile muncitorilor din industria automobilelor au crescut, împreună cu vânzările și profiturile. Cele mai recente date din BLS arată că producția de automobile a raportat rate de vătămare corporală, zile de muncă pierdute și sancțiuni OSHA la sau mai mult decât dublul mediei naționale pentru sectorul privat. Calitatea și siguranța auto sunt în creștere în fiecare an, confirmat de surse variind de la testele de impact ale Consumer Reports la Institutul de Asigurări la propriile experiențe personale. Nu există nici o îndoială că mașinile de astăzi sunt mai sigure și mai bine făcute decât oricând în istoria industriei. Nu există, de asemenea, nici o îndoială că siguranța autoworker-ului nu sa bucurat de același succes. Costurile pentru industrie sunt semnificative, iar aceste leziuni nu pleacă fără eforturi serioase. Rata totală înregistrată a cazului (TRC) în 2013 de 7,6 la 100 de lucrători pentru producătorii de automobile (media în S.U.A. era de 3,3) ne arată că 7,6% din forța de muncă a suferit un prejudiciu înregistrat în acel an. Aceste leziuni sunt toate pe jurnalele OSHA 300, dar nu spun cu adevărat povestea despre severitate sau cost. O privire la rata DART reflectă leziunile și bolile mai grave și mai costisitoare. Automobilii au raportat o rată colectivă 2013 DART de 3,9, față de o medie națională de 1,7 la 100 de lucrători. Cele 1530 de leziuni pierdute în această rată DART au fost în medie de 76.630 dolari fiecare, costând industria un total de 117.244.000 de dolari și peste 68.000 de zile de muncă pierdute. Acest lucru este egal cu 1.023 dolari pe angajat în întreaga forță de muncă de producție auto. Zilele departe de locul de muncă după o vătămare sau o boală sunt, de asemenea, extrem de ridicate pentru acest grup, cu aproape 58% dintre lucrători în afara locului de muncă timp de 31 sau mai multe zile după un prejudiciu DART. Media națională pentru toate cazurile din sectorul privat este de 29%. Cine este rănit și cum? Analiza datelor BLS arată că cel mai frecvent accidentat autoworker este un bărbat de 45-54 de ani, cu mai mult de cinci ani la locul de muncă. În mod obișnuit, el învine un umăr sau o mână de la supraexpirație, în timp ce manipulează sau se deplasează părți și materiale, adesea asociate cu căderi pe pardoseală. În ultimii cinci ani, OSHA de stat și federal a efectuat 283 de inspecții ale producătorilor de automobile. În 2013, cele mai frecvente referiri federale la producătorii auto au fost expunerea la zgomot, Comunicarea privind pericolele (HazCom), LOTO, siguranța electrică, paza utilajului și protecția respiratorie. Facilitățile au fost în medie de 3,7 citate (mai mari decât cele tipice) și 16,168 USD în penalități per inspecție (aproape triplu față de media națională). S-ar putea întreba cât de mult costă cumpărătorii de mașini. Profiturile din această industrie pot varia în mod sălbatic, însă pe baza celor cinci procente tipice în ultimii ani, producătorii auto au trebuit să vândă alte 2,3 miliarde de dolari pentru a acoperi aceste pierderi. Cu vânzări care depășesc 108 miliarde USD în 2012, alte 2,3 miliarde de dolari ar putea să nu pară prea multe de solicitat de către vânzători și consumatorii americani, dar cu aproximativ 7,6 milioane de autoturisme vândute în 2013, costul pe vehicul pentru a compensa pierderile a fost de 309 de dolari. Deci, la un cost mediu de mașină de peste 30.000 de dolari, “taxa de recuperare a costului prejudiciului” se dovedește a fi de aproximativ 1% din prețul autocolantului. Tot ceea ce citiți se bazează pe o cantitate imensă de date, dar toate reprezintă indicatori care rămân în urmă fără a avea o imagine reală asupra modului în care sau de ce se întâmplă acest lucru. Ar fi simplu să spunem că acești producători au nevoie de cursuri și programe de ergonomie, dar deja le au. În ciuda anilor de ergonomie, automatizare și standardizare în această industrie, ceva în amonte se întâmplă (sau nu se întâmplă) care conduce aceste rezultate slabe. Ce este? “Trebuie” să fie identificată și înțeleasă pentru a permite prevenirea viitoarelor leziuni. O bună examinare și înțelegere a factorilor cauzali trebuie să implice toată lumea în forța de muncă. Aceste tipuri și numărul de răniri nu se întâmplă fără semne de avertizare, iar indicatorii de vârf, cum ar fi lipsurile și observațiile apropiate, reprezintă cea mai bună șansă pentru îmbunătățirea procesului și prevenirea rănilor și a bolilor. Măsurați și urmăriți tot ce puteți printr-un sistem formal de gestionare a incidentelor (IMS) care promovează raportarea și intervenția timpurie. Sunt preferate sistemele electronice și mobile. Fii proactiv și folosește IMS-ul tău pentru a surprinde și a investiga observațiile și lipsurile cu aceeași hotărâre ca și cum ar fi răniți, pentru că aproape au fost și în cele din urmă vor fi. Nimeni nu dorește să vadă o “taxă de recuperare a costurilor de rănire” pe autocolantul a ceva, dar

Dezvoltarea și validarea unui instrument practic de prevenire a vătămării: Instrumentul de monitorizare și evaluare a securității și sănătății în muncă (OSH-MAT)

Abstract fundal Instrumentul de monitorizare și evaluare a securității ocupaționale (OSH-MAT) este un instrument practic utilizat în prezent în industria germană de prelucrare a lemnului și prelucrarea metalelor pentru a monitoriza condițiile de siguranță la locul de muncă. Sistemul de scoruri cu 12 itemi are trei categorii de subscale de evaluare a performanțelor tehnice, organizaționale și de personal într-o companie. Fiecare articol are o valoare de rating cuprinsă între 1 și 9, cu valori mai ridicate care indică un nivel mai ridicat al condițiilor de siguranță. metode Fiabilitatea acestui instrument a fost evaluată într-un sondaj transversal între 128 de companii și valabilitatea acestuia în rândul celor 30.514 companii. Fiabilitatea inter-rater a instrumentului a fost examinată independent și simultan de doi ingineri de securitate bine pregătiți. Acordul dintre ratingurile duble a fost cuantificat prin coeficientul de corelație intraclass și acordul absolut al valorilor ratingului. Validitatea conținutului OSH-MAT a fost evaluată prin cuantificarea asocierii dintre valorile OSH-MAT și ratele medii de vătămare de 5 ani prin analiza de regresie Poisson ajustată pentru mărimea companiilor și a sectoarelor industriale. Valabilitatea constructului OSH-MAT a fost examinată prin analiza factorului de component principal. Rezultate Analiza noastră a indicat o fiabilitate a interrelaterului bun / foarte bun (coeficientul de corelație intraclass = 0,64-0,74) a valorilor OSH-MAT cu un acord absolut între 72% și 81%. Analiza factorilor a identificat trei subscale componente care au întrunit exact teoria structurii acestui instrument. Analiza de regresie Poisson a demonstrat o relație semnificativă din punct de vedere statistic între expunere și răspuns între valorile OSH-MAT și rata medie a vătămărilor de 5 ani. Concluzie Aceste analize indică faptul că OSH-MAT este un instrument valabil și fiabil care poate fi folosit eficient pentru a monitoriza condițiile de siguranță la locul de muncă.

Impactul stresului locului de muncă și satisfacția locului de muncă asupra productivității forței de muncă într-o industrie petrochimică iraniană

Abstract fundal Stresul locului de muncă și satisfacția profesională sunt factori importanți care afectează productivitatea forței de muncă Acest studiu a fost realizat pentru a investiga stresul de la locul de muncă, satisfacția profesională și nivelul de productivitate a forței de muncă, pentru a examina efectele stresului la locul de muncă și satisfacția profesională asupra productivității forței de muncă și pentru a identifica factorii asociați cu scăderea productivității în rândul angajaților unei industrii petrochimice iraniene. metode În acest studiu, au participat 125 de angajați selectați aleatoriu ai unei companii petrochimice iraniene. Datele au fost colectate utilizând chestionarul demografic, chestionarul de stres ocupațional Osipow pentru a investiga nivelul stresului la locul de muncă, indexul descriptiv al locului de muncă pentru a examina satisfacția locului de muncă și chestionarul Hersey și Goldsmith pentru a investiga productivitatea populației studiate. Rezultate Nivelul de stres al muncii perceput de angajați și de satisfacția profesională au fost moderate și moderate. De asemenea, productivitatea lor a fost evaluată ca fiind moderată. Deși raportul dintre stresul locului de muncă și indicii de productivitate nu a fost statistic semnificativ, corelația pozitivă dintre satisfacția profesională și indicii de productivitate a fost statistic semnificativă. Modelarea regresiei a demonstrat că productivitatea a fost semnificativ asociată cu programul de schimbare, a doua și a treia dimensiune a stresului locului de muncă (insuficiența rolului și ambiguitatea rolului) și a doua dimensiune a satisfacției locului de muncă (supravegherea). Concluzie Sunt necesare măsuri corective pentru îmbunătățirea sistemului de lucru în schimburi. “Rolul insuficienței” și “ambiguitatea rolului” ar trebui îmbunătățite, iar sprijinul pentru supraveghetor trebuie să fie sporit pentru a reduce stresul locurilor de muncă și pentru a spori satisfacția profesională și productivitatea.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!